2021-07-29 07:44:58• hírek • Agerpres

Bírságra számíthatnak a diszkók és klubok, ha beoltatlan személyeket is beengednek

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com / niekverlaan
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com / niekverlaan

Bírságot szabnak ki azokra a diszkókra, bárokra és klubokra, amelyek nem ellenőrzik a belépők oltási igazolását, mivel ezekbe a lokálokba a jelenleg érvényes szabályozások szerint csak beoltottak léphetnek be - jelentette ki szerdán Raed Arafat.

A belügyi államtitkár hangsúlyozta, lesznek ellenőrzések, de elsősorban a polgári felelősségtudatra, az állampolgárok felelősségérzetére alapoz ezen a téren. Hangsúlyozta, ha a szervezők beengednek be nem oltott személyeket is olyan helyekre, ahová a hatályos szabályozás értelmében csak az immunizáltak léphetnek be, kockára teszik az emberek egészségét, életét, és arra biztatta a lakosságot, hogy ha ilyen esetet észlelnek, hívják az ellenőrző testületeket. Kihágás esetén mind a rendezvényszervező, mind a magánszemély megbírságolható, mutatott rá.


"Amikor a diszkókat és klubokat bezártuk, és azt mondtuk, hogy nem engedhetnek be senkit, a szervezők és az üzemeltetők nagyon felháborodtak. Most azt mondtuk: megnyithatnak, de vigyázzanak, mert a vírus terjedési kockázata ezeken a helyeken magas, így csak oltással rendelkező személyeket engedhetnek be. Sajnálatos, ha ők nem értették meg, hogy ez egy pozitív dolog, hogy eljutottunk egy olyan szakaszba, amikor megnyithatnak. Más országokban még mindig arról szól a vita, hogy kinyissák-e, bezárják-e, mit csináljanak velük. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ezeket a szabályokat alkalmazzák. Ha ők megszegik a szabályokat, és bárkit beengednek, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a jelenlegi intézkedések hatástalannak bizonyulnak, és ismét szigorúbb intézkedésekre kerül sor' - nyomatékosította Arafat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: